IMG-LOGO

Padkakaszák

2019-02-20

Nagyon sokféle rézsűkasza, más néven padkakasza kapható manapság a piacon. Ezek közül a Berti termékei nem csak minőségben, de megbízhatóságban és időtállóságban is kiemelkedők. Kommunális munkákra, ároktisztításra és nehezen hozzáférhető területek tisztítására a legjobb választás egy Berti TA szériás gép.

A TA család legkisebb tagja a TA/K modell. Ez kifejezetten kicsi, 25-50 Le teljesítményű traktorokhoz készül, és zúzásátmérőben is körülbelül 2 cm ágvastagságig képes megbirkózni a növényzettel. Előnye, hogy frontra is szerelhető, így kényelmesebb rálátást kapunk munkavégzés közben a kezelendő területre. Három méretben készül, 115/125/145 cm munkaszélességgel, és 157-190 cm közötti traktorközéptől való kinyúlással. Rendelhető "Y" késsel vagy "G" típusú kalapáccsal. Minden típus 65°-os szögben tud negatív irányban dolgozni, valamint 90°-os szögben, függőlegesen,  a dűlő utak mentén a belógó ágak visszaszorítására is tökéletesen alkalmas. 

A TA/LI típussal már a 220 cm teljes kinyúlást is elérhetjük, noha zúzásátmérőben ez család sem haladja meg a maximális 4 cm ágvastagságot. Alapfelszereltségben "L" típusú kalapáccsal, vagy "Y" késsel készül. Mint minden TA modell, 65°-ot tud negatív irányba billenni, illetve 90°-ban függőlegesen dolgozni.  Maximális 160 cm-es munkaszélességével ez is kisebb, kommunális gépek közé sorolható. Külpontos párja a TA/L verzió, ennél a típusnál a hajtás géptesten kívüli elhelyezésével nagyobb kinyúlás érhető el, így ez a modell már 245 cm-t tud oldalra nyúlni a traktor közepétől. Zúzásátmérőben azonban megmarad a maximális 3 cm ágvastagságnál. 

A II. kategóriás felfogatások szintjére lépve a TA/MI család már egy erősebb vonalat képvisel, alapfelszereltségként 139 cm átmérőjű szintezőhengerrel, lekerekített oldalburkolati elemmel, "P" típusú kalapácsokkal vagy "Y" késsel rendelkezik. 50-90 Le teljesítményű traktorral maximum 5 cm vastag ágakat, gallyakat zúzhatunk vele, -65°-tól 90°-ig. Maximális kinyúlása 270 cm a 2 m munkaszélességnél. Ez is létezik külpontos kivitelben, a TA/M változat már 310 cm kinyúlással nagyon sokoldalúan kihasználható gép. 

Nagy ugrás méretben és teljesítményben a TA típus, itt már a 8 cm vastag ágak sem jelentenek kihívást, de legalább 60 Le kell a megfelelő működéshez. A hátsó szintező henger is 159 mm átmérővel készül, "A" típusú kalapácsok vagy "Y" kések kerülnek rá igény szerint. 2,5 m munkaszélesség esetén 330 cm a maximális kinyúlás. Állítható a hátsó kihordás is, valamint a dupla burkolat és a lekerekített oldalelemek nem csak ellenállóvá de ültetvényekben is kényelmesen használhatóvá teszik. Külpontos kivitelben TA/S néven 343 cm maximális kinyúlás érhető el. 

A padkakaszák két legerősebb típusa a TA/P és a külpontos TA/PS ezek 10 cm ágvastagságig képesek zúzni, 90-200 Le teljesítményű traktorokkal. A külpontos kivitelben a maximális kinyúlás eléri a 360 cm-t. Munkaszélességüket tekintve 160-250 cm között készülnek, alapfelszereltségben "A" kalapáccsal vagy "Y" késsel. 

Minden Berti TA zúzó tartalmazza alapfelszereltségben az erősített profilú kardán tengelyt, azonban ajánlott megfontolni a dupla csuklós kardán megvásárlását, ami lényegesen megkönnyítheti a munkavégzést. Tumblr
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
 
Padkakaszák